Αλεξάνδρα Μπάκα (Νέκρωση δοντιού)

Χειρούργος Οδοντίατρος & Βιοσυντονίστρια

From Images

Αλεξάνδρα Μπάκα

Χειρούργος Οδοντίατρος & Βιοσυντονίστρια

Αγοράκι τριών ετών προσέρχεται στο ιατρείο μετά από πτώση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Παρατηρείται τραυματισμος των χειλέων, των ούλων, μετακίνηση και μικρή εσφήνωση του κεντρικού τομέα της άνω γνάθου [μπροστινού δοντιού]. Δόθηκαν οι πρωτες βοηθειες και συστήθηκε η παρακολούθηση του μικρού ασθενούς

Στην επόμενη επίσκεψη έγινε ακτινογραφικός έλεγχος, ενώ τα μαλακά μόρια [ούλα,χείλη] είχαν επανέλθει στο φυσιολογικό. Σε διάστημα δύο εβδομάδων ο μικρός ασθενής έρχεται για επανεξέταση, όπου το χρώμα της μύλης του δοντιού έχει αλλάξει σε καφέ σκούρο και στην ακτινογραφία φαίνεται αλλοίωση της ρίζας του. Εμφανή σημάδια νέκρωσης του δοντιού.
Στην συγκεκριμενή στιγμή θα πρέπει να γίνει ενδοδοντική θεραπεία [απονεύρωση]. Με στόχο να μην υπάρξει βλάβη του μόνιμου δοντιού που βρίσκεται από πάνω.

Ο μικρός μας ασθενής ήταν αδύνατο να συνεργαστεί. Προγαμματίσαμε την φορητή συσκευή βιοσυντονιστικής θεραπείας, το DeVita Ap, με την συναίνεση των γονέων του.
Μετά από δύο εβδομάδες θεραπείας κατά τη διάρκεια του ύπνου κάτω από το μαξιλάρι του παιδιού, είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα. Το χρώμα του δοντιού εχεί επανέλθει στο φυσιολογικό και η αλλοίωση στη ρίζα εχει μειωθεί. Η βιοσυντονιστική θεραπεία συνεχίστηκε για μια εβδομάδα ακόμη όπου και αφήσαμε τον οργανισμό να αναλάβει.

Έξι μήνες μετά, κατόπιν μηνιαίου ακτινογραφικού ελέγχου το δοντάκι είναι στο στόμα του παιδιού ζωντανό και άκρως φυσιολογικό. Χαίρομαι ιδαιτέρως που το παιδί τελικά δεν συνεργάστηκε για την απονεύρωση.

Εκεί που τελειώνει η κλασική οδοντιατρική αρχίζει η εναλλακτική.

Κατηγορίες