Κλινικές Μελέτες

Επι­τυ­χη­μέ­να Απο­τε­λέ­σμα­τα 7 Κλι­νι­κών με­λε­τών που διε­ξή­χθη­σαν σε Δημό­σια Νοσο­κο­μεία της Ρωσί­ας, με τις φο­ρη­τές συ­σκευ­ές βιο­συ­ντο­νι­σμού Deta Ap 20 και Deta Ritm 13 – Κλι­νι­κές Απο­δεί­ξεις (Μυκη­τιά­σεις, Πέτρες στα νε­φρά, Προ­στα­τί­τι­δα, Χρό­νια Κολί­τι­δα, HPV, Βρογ­χι­κό Άσθμα κ.α.)

    1. Έρευ­να της Ιατρι­κής Ακα­δη­μί­ας της πό­λης Άστρα­χαν (Ρωσία) με θέμα: Εμπει­ρία χρή­σης των συ­σκευών Deta-Ap και Deta Ritm με θε­ρα­πευ­τι­κό σκο­πό

    Περι­λη­πτι­κή επι­σκό­πη­ψη της έρευ­νας

    Η έρευ­να διε­νερ­γή­θη­κε υπό την επί­βλε­ψη του Ιατρού και Λέκτο­ρα της Ακα­δη­μί­ας Α­.Α­. Πάνοβ, ο οποί­ος και την υπο­γρά­φει. Εξε­τά­στη­καν 33 ασθε­νείς με διά­φο­ρες πα­θο­λο­γί­ες, 23 εκ των οποί­ων παι­διά από 2-17 ετών και 10 ενή­λι­κες από 30 έως 59 ετών. Συγκε­κρι­μέ­να οι ασθε­νείς έπα­σχαν από τα κά­τω­θι:

    • Λοί­μω­ξη του ανώ­τε­ρου ανα­πνευ­στι­κού: 4 ασθε­νείς
    • Έρπη­τα: 7 ασθε­νείς
    • Χρό­νιο έρ­πη­τα: 7 ασθε­νείς
    • Ti­nea pe­dis (γνω­στό και ως ath­le­te’s foot): 1 ασθε­νής
    • Ρινο­φα­ρυγ­γί­τι­δα από τον μύ­κη­τα Can­di­da: 2 ασθε­νείς
    • Οστε­χόν­δρω­ση του αυ­χε­νι­κού και θω­ρα­κι­κού τμή­μα­τος της σπον­δυ­λι­κής στή­λης: 4 ασθε­νείς
    • Γαστρο­δω­δε­κα­δα­κτυ­λί­τι­δα (Ga­stro­duo­de­ni­tis): 5 ασθε­νείς
    • Δυστο­νία: 2 ασθε­νείς
    • Σακ­χα­ρώ­δη δια­βή­τη Α τύ­που: 1 ασθε­νείς

    Το συ­μπέ­ρα­σμα που εξή­χθη ήταν ότι η συν­δυα­σμέ­νη θε­ρα­πεία με τις συ­σκευ­ές Deta-Ritm και Deta-Ap βελ­τί­ω­σε την κα­τά­στα­ση των ασθε­νών σε πο­σο­στό 75,8% των πε­ρι­πτώ­σε­ων μετά από 2-3 ημέ­ρες θε­ρα­πεί­ας. Η γε­νι­κό­τε­ρη απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα της θε­ρα­πεί­ας ανήλ­θε σε πο­σο­στό 97%. Οι ασθε­νείς ανέ­χθη­καν τη θε­ρα­πεία χω­ρίς να πα­ρα­πο­νε­θούν για ενο­χλή­σεις, δεν πα­ρα­τη­ρή­θη­καν πα­ρε­νέρ­γειες, δεν απαι­τή­θη­καν ιδιαί­τε­ρες συν­θή­κες θε­ρα­πεί­ας, η οποία μπο­ρεί να γί­νει και με τη χρή­ση των συ­σκευών στο σπί­τι.

    Κατε­βά­στε την έρευ­να στον υπο­λο­γι­στή σας σε μορ­φή .pdf στη ρω­σι­κή γλώσ­σα κά­νο­ντας κλίκ εδώ.

    2. Έρευ­να της Ιατρι­κής Ακα­δη­μί­ας της πό­λης Νίζνι Νόβγκο­ροντ (Ρωσία) με θέμα: Απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα της θε­ρα­πεί­ας με συ­σκευ­ές Deta-Ap στη γυ­ναι­κο­λο­γία

    Περι­λη­πτι­κή επι­σκό­πη­ψη της έρευ­νας

    Η έρευ­να διε­νερ­γή­θη­κε υπό την επί­βλε­ψη του Ιατρού - Καθη­γη­τή Β.Ε­. Σάχοβ, ο οποί­ος και την υπο­γρά­φει την 04/​​09/​​2009.

    Συμ­με­τεί­χαν 100 γυ­ναί­κες στην ανα­πα­ρα­γω­γι­κή ηλι­κία των 18 έως 42 ετών, οι οποί­ες έπα­σχαν από φλεγ­μο­νώ­δεις πα­θή­σεις της πυ­έ­λου που σχε­τί­ζο­νται με τα χλα­μύ­δια, μυ­κο­πλά­σμα­τα, ου­ρε­ό­πλα­σμα, λοι­μώ­ξεις από κυτ­τα­ρο­με­γα­λο­ϊό, έρ­πη­τα και hpv λοι­μώ­ξεις και χω­ρί­στη­καν σε τρείς ομά­δες. Η πρώ­τη ομά­δα συν­δύ­α­σε τη λήψη φαρ­μα­κευ­τι­κής αγω­γής με τη χρη­σι­μο­ποί­η­ση της συ­σκευ­ής Deta-Ap, η δεύ­τε­ρη ομά­δα έκα­νε χρή­ση μόνο της συ­σκευ­ής Deta-Ap και η τρί­τη ομά­δα ακο­λού­θη­σε μόνο φαρ­μα­κευ­τι­κή αγω­γή.

    Απο­δεί­χθη­κε η υψη­λή απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα της συ­σκευ­ής Deta-Ap τόσο σε συν­δυα­σμό με φαρ­μα­κευ­τι­κή αγω­γή στην πρώ­τη ομά­δα (87%-92%), όσο και ως μο­νο­θε­ρα­πεία (85%) στην δεύ­τε­ρη ομά­δα.

    Αντί­θε­τα η φαρ­μα­κευ­τι­κή αγω­γή αντι­μι­κρο­βια­κής και αντι­ι­ι­κής θε­ρα­πεί­ας μόνη δεν έφε­ρε τα επι­θυ­μη­τά απο­τε­λέ­σμα­τα στις ασθε­νείς της τρί­της ομά­δας (60-65%).

    Δεν πα­ρα­τη­ρή­θη­καν πα­ρε­νέρ­γειες από τη χρή­ση της συ­σκευ­ής Deta-Ap.

    Κατε­βά­στε την έρευ­να στον υπο­λο­γι­στή σας σε μορ­φή .pdf στη ρω­σι­κή γλώσ­σα κά­νο­ντας κλίκ εδώ.

    3. Έρευ­να της Παι­δια­τρι­κής Κλι­νι­κής Νο2 της πό­λης Ουφά (Ρωσία) για τις συ­σκευ­ές Deta-Ritm και Deta-Ap στη θε­ρα­πεία των παι­διών και των εφή­βων με το σύν­δρο­μο της οστε­ρο­πό­ρω­σης και οστε­ο­πε­νί­ας και χρό­νιες ασθέ­νειες του πε­πτι­κού συ­στή­μα­τος

    Περι­λη­πτι­κή επι­σκό­πη­ψη της έρευ­νας

    Η έρευ­να διε­νερ­γή­θη­κε υπό την επί­βλε­ψη του Αρχί­α­τρου Α­.Σ. Γιαν­μπερ­ντίν, ο οποί­ος και την συ­νυ­πο­γρά­φει με τον Καθη­γη­τή του Τμή­μα­τος Παι­δια­τρι­κής του Κρα­τι­κού Ιατρι­κού Πανε­πι­στη­μί­ου της Δημο­κρα­τί­ας του Μπα­σκορ­το­στάν (προ­σαρ­τη­μέ­νης από τη Ρωσι­κή Ομο­σπον­δία) Ν.Α­. Ντρου­ζί­νιν.

    Τέθη­καν υπό πα­ρα­κο­λού­θη­ση 63 παι­διά ηλι­κί­ας από 12 έως 15 ετών (43 κο­ρί­τσια και 20 αγό­ρια). Όλα τα παι­διά εξε­τά­στη­καν στην κλι­νι­κή και η διά­γνω­ση πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε κα­τό­πιν συ­γκε­κρι­μέ­νων εξε­τά­σε­ων, οι οποί­ες ανα­φέ­ρο­νται λε­πτο­με­ρώς στο πρω­τό­τυ­πο ρω­σι­κό κεί­με­νο της έρευ­νας.

    Τα παι­διά χω­ρί­στη­καν σε δύο ομά­δες. Αφε­νός τα παι­διά της πρώ­της ομά­δας ακο­λού­θη­σαν θε­ρα­πεία για τη διόρ­θω­ση των δια­τα­ρα­χών του με­τα­βο­λι­σμού του ασβε­στί­ου με τη χο­ρή­γη­ση του φαρ­μά­κου Cal­ce­min και αφε­τέ­ρου τα παι­διά της δεύ­τε­ρης ομά­δας ακο­λού­θη­σαν θε­ρα­πεία για τις δια­τα­ρα­χές του με­τα­βο­λι­σμού του ασβε­στί­ου με τη χρη­σι­μο­ποί­η­ση των ια­τρι­κών συ­σκευών Deta-Ritm και Deta-Ap, για δέκα ημέ­ρες κα­θη­με­ρι­νά.

    Απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα της θε­ρα­πεί­ας των παι­διών σε πο­σο­στά %

    Κρι­τή­ρια απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τας Ομάδα χρή­σης συ­σκευ­ής Deta-Ritm & Ap
    Ομάδα με κα­τα­νά­λω­ση Cal­ci­min
    Πόνοι, όρε­ξη, δυ­σπε­ψία 93,2% 82,6%
    Φλεγ­μο­νή, τα­χύ­τη­τα δρά­σης 87,7% 72,1%
    Πυκνο­με­τρι­κή με­λέ­τη (BMD) z-test 91,6% 78,3%

    Προ­κύ­πτει εκ των ανω­τέ­ρω ότι τα παι­διά που ακο­λού­θη­σαν τη θε­ρα­πεία με τις συ­σκευ­ές Deta-Ritm και Deta-Ap έφε­ραν κα­λύ­τε­ρα απο­τε­λέ­σμα­τα από όσα έλα­βαν φαρ­μα­κευ­τι­κή αγω­γή. Για πε­ρισ­σό­τε­ρες λε­πτο­μέ­ρειες πα­ρα­κα­λού­με ανα­τρέξ­τε στο κεί­με­νο της έρευ­νας στη ρω­σι­κή γλώσ­σα.

    Κατε­βά­στε την έρευ­να στον υπο­λο­γι­στή σας σε μορ­φή .pdf στη ρω­σι­κή γλώσ­σα κά­νο­ντας κλίκ εδώ.

    4. Έρευ­να της Δημό­σιας Παι­δια­τρι­κής Κλι­νι­κής της πό­λης Σαλα­βάτ (Ρωσία) σχε­τι­κά με την απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα των συ­σκευών Deta-Ritm και Deta-Ap στη θε­ρα­πεία εντε­ρι­κών λοι­μώ­ξε­ων σε παι­διά.

    Περι­λη­πτι­κή επι­σκό­πη­ψη της έρευ­νας

    Η έρευ­να διε­νερ­γή­θη­κε υπό την επί­βλε­ψη του Αρχί­α­τρου Τ.Ν. Για­τσέν­κο, ο οποί­ος και την συ­νυ­πο­γρά­φει με την παι­δί­α­τρο Σ.Ι­. Φακού­λινζ.

    Η έρευ­να δι­ήρ­κε­σε έξι μή­νες και ει­δι­κό­τε­ρα από τον Οκτώ­βριο του έτους 2009 έως και το Μάρ­τιο του έτους 2010. Συμ­με­τεί­χαν 48 παι­διά από 5 έως 14 ετών τα οποία έπα­σχαν άλλα από εντε­ρο­βί­ω­ση, άλλα από ασκα­ρί­α­ση και άλλα από γιαρ­δί­α­ση (εντε­ρι­κές λοι­μώ­ξεις). Τα παι­διά χω­ρί­στη­καν σε τρεις ομά­δες. Η πρώ­τη ομά­δα ακο­λού­θη­σε φαρ­μα­κευ­τι­κή αγω­γή, η δεύ­τε­ρη ακο­λού­θη­σε μο­νο­θε­ρα­πεία με τις συ­σκευ­ές Deta-ap και Deta-ritm και η τρί­τη ομά­δα συν­δύ­α­σε και τις δύο με­θό­δους.

    Η θε­ρα­πεία που ακο­λου­θή­θη­κε στην πρώ­τη ομά­δα είχε απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα 48%, στη δεύ­τε­ρη 86% και στην τρί­τη 94%.

    Παρα­τη­ρή­θη­κε ως εκ τού­του πολύ υψη­λή απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα της θε­ρα­πεί­ας με συν­δυα­σμό της χρή­σης των συ­σκευών Deta ταυ­τό­χρο­να με φαρ­μα­κευ­τι­κή αγω­γή στην παι­δια­τρι­κή πρα­κτι­κή. Επι­ση­μάν­θη­κε η πλή­ρης απου­σία πα­ρε­νερ­γειών στην πε­ρί­πτω­ση της μο­νο­θε­ρα­πεί­ας με τις συ­συ­ε­κυ­ές Deta και η ευ­κο­λία στη χρή­ση των συ­σκευών. Προ­τά­θη­κε ευ­ρεία χρή­ση στην ια­τρ­κή πρα­κτι­κή των συ­σκευών Deta-Ap και Deta-Ritm ως μο­νο­θε­ρα­πεία ή σε συν­δυα­σμό με φαρ­μα­κευ­τι­κή αγω­γή.

    Κατε­βά­στε την έρευ­να στον υπο­λο­γι­στή σας σε μορ­φή .pdf στη ρω­σι­κή γλώσ­σα κά­νο­ντας κλίκ εδώ.

    5. Έρευ­να του αν­δρο­λό­γου - ου­ρο­λό­γου Β.Η­. Τσερ­νίχ από 02/​​03/​​2001, κα­τοί­κου Βορό­νες (Ρωσία), για την εφαρ­μο­γή των συ­σκευών Deta στη διά­γνω­ση και θε­ρα­πεία προ­βλη­μά­των του ου­ρο­ποιο­γεν­νη­τι­κού συ­στή­μα­τος στους άν­δρες

    Περι­λη­πτι­κή επι­σκό­πη­ψη της έρευ­νας

    Παρα­κο­λου­θή­θη­καν πε­ρισ­σό­τε­ροι από 2000 ασθε­νείς με χρό­νια προ­στα­τί­τι­δα, αδέ­νω­μα του προ­στά­τη, χρό­νια κυ­στί­τι­δα, πυ­ε­λο­νε­φρί­τι­δα, νε­φρί­τι­δα, σπει­ρα­μα­το­νε­φρί­τι­δα, πέ­τρα στα νε­φρά και σε­ξουα­λι­κή δυ­σλει­τουρ­γία. Στους ασθε­νείς έγι­ναν 3.780 δια­γνώ­σεις συ­νο­λι­κά με ηλε­κτρο­δια­γνω­στι­κό εξο­πλι­σμό Deta και ακο­λού­θη­σε θε­ρα­πεία με βιο­συ­ντο­νι­σμό με ια­τρι­κές συ­σκευ­ές Deta σε 1500 από αυ­τούς.

    Στις πε­ρι­πτώ­σεις της χρό­νιας προ­στα­τί­τι­δας, η απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα της συν­δυα­σμέ­νης θε­ρα­πεί­ας με φαρ­μα­κευ­τι­κή αγω­γή και χρή­ση 15 έως 20 φο­ρές των ια­τρι­κών συ­σκευών Deta ανήλ­θε σε πο­σο­στό 90%.

    Σε 200 ασθε­νείς με αδέ­νω­μα του προ­στά­τη, ύστε­ρα από τρεις δε­κα­ή­με­ρες χρή­σεις των συ­σκευών Deta σε συν­δυα­σμό με φαρ­μα­κευ­τι­κή αγω­γή, ομα­λο­ποι­ή­θη­κε η λει­τουρ­γία του ου­ρο­ποι­η­τι­κού συ­στή­μα­τος και μειώ­θη­κε ση­μα­ντι­κά το μέ­γε­θος του προ­στά­τη.

    Στις πε­ρι­πτώ­σεις σκλή­ρυν­σης του προ­στα­τι­κού αδέ­να ομα­λο­ποι­ή­θη­κε η λει­τουρ­γία του προ­στά­τη και επι­βε­βαιώ­θη­κε υπε­ρη­χο­γρα­φι­κά.

    Σε 500 ασθε­νείς με φλεγ­μο­νώ­δεις πα­θή­σεις των νε­φρών, 10 εφαρ­μο­γές ήταν αρ­κε­τές για να μειω­θεί η φλεγ­μο­νώ­δης δια­δι­κα­σία.

    Σε 30 ασθε­νείς με πέ­τρα στα νε­φρά, οι πέ­τρες στα νε­φρά δια­λύ­θη­καν, στους 15 ύστε­ρα από έως 15 χρή­σεις των συ­σκευών Deta, ενώ σε άλ­λους χρειά­στη­καν πε­ρισ­σό­τε­ρες.

    Συμπε­ρα­σμα­τι­κά η χρή­ση των ια­τρι­κών συ­σκευών Deta μεί­ω­σε το χρό­νο της διά­γνω­σης σε 30 λε­πτά και επέ­τρε­ψε την άμε­ση έναρ­ξη της θε­ρα­πεί­ας με άρι­στα απο­τε­λέ­σμα­τα σε πολύ σύ­ντο­μο χρο­νι­κό διά­στη­μα και όλα αυτά σε συν­θή­κες εξω­τε­ρι­κού ια­τρεί­ου.

    Κατε­βά­στε την έρευ­να στον υπο­λο­γι­στή σας σε μορ­φή .pdf στη ρω­σι­κή γλώσ­σα κά­νο­ντας κλίκ εδώ.

    6. Ανα­φο­ρά του Κεντρι­κού Στρα­τιω­τι­κού Νοσο­κο­μεί­ου της Μόσχας σχε­τι­κά σε με την χρή­ση των συ­σκευών Deta στην ια­τρι­κή πρα­κτι­κή

    Περι­λη­πτι­κή επι­σκό­πη­ψη της ανα­φο­ράς

    Την ανα­φο­ρά από 17/​​11/​​1995 υπο­γρά­φει ο Αρχί­α­τρος του Κεντρι­κού Στρα­τιω­τι­κού Νοσο­κο­μεί­ου της Μόσχας Α­.Φ. Βεϊ­τσούκ και συν­πο­γρά­φει ο ια­τρός πα­θο­λό­γος Ε­.Ε­. Βολ­κόφ.

    Παρα­κο­λου­θή­θη­καν 20 ασθε­νείς ηλι­κί­ας 40 έως 60 ετών με ασθέ­νειες του πε­ρι­φε­ρεια­κού νευ­ρι­κού συ­στή­μα­τος (ρι­ζί­τι­δα: φλεγ­μο­νή της ρί­ζας του νω­τιαί­ου νεύ­ρου), υπέρ­τα­ση πρώ­του και δεύ­τε­ρου στα­δί­ου, δια­τα­ρα­χές ύπνου και αγ­γειο­κι­νη­τι­κή ρι­νί­τι­δα.

    Σε ορι­σμέ­νες πε­ρι­πτώ­σεις η ομα­λο­ποί­η­ση επήλ­θε ύστε­ρα ακό­μη και από την πρώ­τη χρή­ση των συ­σκευών Deta. Στο 80% των πε­ρι­πτώ­σε­ων πα­ρα­τη­ρή­θη­κε με­γά­λη δυ­να­μι­κή στη βελ­τί­ω­ση της κα­τά­στα­σης των ασθε­νών. Στο 70% των πε­ρι­πτώ­σε­ων δια­πι­στώ­θη­κε στα­θε­ρή εξο­μά­λυν­ση της αρ­τη­ρια­κής πί­ε­σης. Αξιο­ση­μεί­ω­τη ήταν επί­σης η μεί­ω­ση και πλή­ρης εξα­φά­νι­ση των πό­νων δια­φο­ρε­τι­κής προ­έ­λευ­σης. Στο 30% των πε­ρι­πτώ­σε­ων εξα­λεί­φθη­καν στα συμ­πτώ­μα­τα αϋ­πνί­ας. Δεν δια­γνώ­στη­καν ή ανα­φέρ­θη­καν πα­ρε­νέρ­γειες. Εκ του απο­τε­λέ­σμα­τος προ­τεί­νε­ται ανε­πι­φύ­λα­κτα τη χρή­ση των ια­τρι­κών συ­σκευών Deta στην ια­τρι­κή πρα­κτι­κή.

    Κατε­βά­στε την έρευ­να στον υπο­λο­γι­στή σας σε μορ­φή .pdf στη ρω­σι­κή γλώσ­σα κά­νο­ντας κλίκ εδώ.

    7. Έρευ­να της Δημό­σιας Παι­δια­τρι­κής Κλι­νι­κής Νο 1 της πό­λης Βορό­νες (Ρωσία) σχε­τι­κά με την απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα των συ­σκευών Deta-Ap και Deta-Ritm σε 341 παι­διά με διά­φο­ρες ασθέ­νειες.

    Περι­λη­πτι­κή επι­σκό­πη­ψη της ανα­φο­ράς

    Η έρευ­να διε­νερ­γή­θη­κε από το Μάρ­τιο 2003 έως τον Απρί­λιο του­2005 υπό την επί­βλε­ψη της υπο­διευ­θύ­ντριας – παι­διά­τρου Τ.Β. Γκο­λοπ­κό­βα και της παι­διά­τρου Α­.Δ. Ντει­νέ­κα, οι οποί­ες και συ­νυ­πο­γρά­φουν το πό­ρι­σμά της.

    Η απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα των συ­σκευών Deta βε­βαιώ­θη­κε κα­τό­πιν διε­νερ­γη­θει­σών δια­γνω­στι­κών εξε­τά­σε­ων, των υπο­κει­με­νι­κών αι­σθή­σε­ων των ασθε­νών και της εξέ­τα­σης των ια­τρών πριν και μετά τη θε­ρα­πεία.

    Σε θε­ρα­πεία με τις συ­σκευ­ές Deta υπο­βλή­θη­καν 341 ασθε­νείς ηλι­κί­ας από 7 έως 15 ετών.

    Η πρώ­τη ομά­δα, απο­τε­λού­με­νη από 166 ασθε­νείς, αντι­με­τώ­πι­ζε προ­βλή­μα­τα με την όρα­ση (μυω­πία, πρε­σβυω­πία και αστιγ­μα­τι­σμό). Οι 18 ασθε­νείς της δεύ­τε­ρης ομά­δας τα­λαι­πω­ρού­νταν από πα­θο­λο­γί­ες του γα­στρε­ντε­ρο­λο­γι­κού συ­στή­μα­τος ( χρό­νια γα­στρο­δω­δε­κα­δα­κτυ­λί­τι­δα, χρό­νια κο­λί­τι­δα, δυ­σκι­νη­σία της χο­λής). Από πα­θο­λο­γί­ες του αυ­τό­νο­μου νευ­ρι­κού συ­στή­μα­τος (ANS) έπα­σχαν οι 130 ασθε­νείς της τρί­της ομά­δας. Τα 18 παι­διά της τέ­ταρ­της ομά­δας υπέ­φε­ραν από πα­θο­λο­γί­ες του μυο­σκε­λε­τι­κού συ­στή­μα­τος (οστε­ο­χόν­δρω­ση σπον­δυ­λι­κή στή­λης και σκο­λί­ω­ση). Τέλος, στην πέμ­πτη ομά­δα κα­τα­τά­χθη­καν 9 ασθε­νείς με πα­θο­λο­γί­ες του ανα­πνευ­στι­κού συ­στή­μα­τος (βρογ­χι­κό άσθμα, βρογ­χί­τι­δα).

    Με τη χρή­ση των συ­σκευών Deta χει­ρο­τέ­ρευ­ση της κα­τά­στα­σης δεν πα­ρα­τη­ρή­θη­κε σε κα­νέ­να ασθε­νή, αντί­θε­τα βελ­τιώ­θη­κε μετά από τη δεύ­τε­ρη – τέ­ταρ­τη χρή­ση. Ειδι­κό­τε­ρα, στην πρώ­τη ομά­δα η απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα της θε­ρα­πεί­ας ανήλ­θε σε πο­σο­στό 66%, στη δεύ­τε­ρη κατά 98,7%, στην τρί­τη 97,6%, στην τέ­ταρ­τη 46% και στην πέμ­πτη 94,6%.

    Συνε­πώς, η θε­ρα­πεία με συ­σκευ­ές Deta απο­δεί­χθη­κε εξαι­ρε­τι­κά απο­τε­λε­σμα­τι­κή στα παι­δία.

    Κατε­βά­στε την έρευ­να στον υπο­λο­γι­στή σας σε μορ­φή .pdf στη ρω­σι­κή γλώσ­σα κά­νο­ντας κλίκ εδώ.

    Κατηγορίες